درباره وبلاگ


دوستان در اینجا سعی شده مطالبی در مورد آموزش های انواع هنرهای دستی و خانگی،آموزش آشپزی،مطالب پزشکی و سلامت،آرایش و زیبائی،مد و لباس،شعر ارائه بشه.امیدوارم براتون مفید باشه و بتونم رضایت خاطرتون رو جلب کنم.کپی برداری از مطالب ممنوعه مگر با ذکر منبع

مدیر وبلاگ : ماریا
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
________________ Twitter
هنرهای شاخ نبات
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
1393/09/28 :: نویسنده : ماریا
شمع*های شناور در قالب*های پهن و کم*عمق قالب*گیری می*شوند این همان چیزی است که باعث شناوری آنها می*شود. مقدار موم مورد نیاز را حساب کنید..


شمع ژله*ای پر از حباب


مواد و لوازم مورد نیاز

- آکواریوم یا ظرفی بزرگ و شیشه*ای 
- فنجان*های اندازه*گیری 
- شن آبی*رنگ مصنوعی 
- گوش*ماهی*های کوچک 
- قابلمه 
- دماسنج گیره*دار 
- موم ژله*ای شمع 
- ملاقه 
- ماهی*های شیشه*ای یا دیگر حیوانات دریائی 
- نخ خیاطی 
- میله*ای از چوب بامبو 
- نوار چسب
- میله فلزی 
- حوله کاغذی
- فتیله 
● روش ساخت 
۱. ظرف موردنظر (آکواریوم) را از آب پر کنید و با پیمانه اندازه*گیری مقدار ژل مورد نیاز را حساب کنید. سپس ظرف را خالی کنید و خوب خشک نمائید. 
۲. یک لایه از شن*های آبی مصنوعی را در کف ظرف (آکواریوم) قرار دهید و گوش*ماهی*های رنگی کوچک را روی شن قرار دهید. 
۳. قابلمه را روی حرارت پائین قرار دهید، و به مقدار کافی ژل برای پر کردن ظرف داخل قابلمه بریزید و ذوب کنید، دماسنج را به بدنه قابلمه وصل کنید (دقت کنید که روی بسته*های ژل میزان درجه حرارت داده شده) بنابراین ژل را تا همین درجه حرارت دهید، و سعی کنید که ژل زیاد داغ نشود سپس با استفاده از ملاقه یک لایه از ژل حدود ۵/۲ سانتی*متر ضخامت روی شن بریزید و آن را درزگیری کنید و بگذارید تا ژل به*طور کامل سرد شود.
۴. زمانی*که ژل در حال سرد شدن است، هر یک از ماهی*های شیشه*ای را در ارتفاع مختلف به یک رشته نخ ببندید و داخل ظرف مقابل دیواره قرار دهید و سر دیگر نخ را به میله چوبی بامبو ببندید میله را سرتاسر ظرف (آکواریوم) قرار دهید و آن را روی بیرون لبه ظرف با نوارچسب محکم کنید. 
۵. بقیه ژل را دوباره داخل قابلمه بریزید و تا درجه معین حرارت دهید و یا ملاقه ژل داغ را داخل آکواریوم بریزید دقت کنید که ژل را سریع و طوری در ظرف بریزید که ماهی*ها در جای خود قرار گرفته باشند و جابه*جا نشوند. 
۶. با میله ژل را هم بزنید تا تعداد حباب*ها کم شوند اطراف آکواریوم را حوله بپیچید تا مرحله سرد شدن آهسته و آرام انجام شود. وقتی*که ژل تقریباً سرد شد فتیله را قرار دهید. 
▪ نکته طرح: 
یک آکواریوم بزرگ برای ساخت شمع ژله*ای نیاز به تعداد زیادی ماهی*های کوچولو دارد بنابراین آنها را باید محکم کنید و برای این*کار هم باید صبر و حوصله به خرج دهید تا ماهی*ها به حالت طبیعی قرار داده شوند. 
▪ نکات ایمنی 
دیواره*های این آکواریوم یا پلاستیک حاشیه داده شده است بنابراین نمی*توانید آن را در فر قرار داده و حرارت دهید تا حباب*های آن کمتر شوند، اگر می*خواهید که شمع شما عاری از حباب باشد (حبابی داخل آن دیده نشود) از یک ظرف تمام شیشه*ای استفاده کنید تا بتوانید آن را در فر قرار دهید تا حباب*ها از بین بروند و همانطور که ذکر شد یک آکواریوم به این اندازه بیش از ۳ کیلوگرم ژل لازم دارد و دقت کنید که آن را روی یک زمینه محکم قرار دهید. 

شمع ژله ای با مدل جام گل 
مواد و لوازم مورد نیاز: 

- گل سینه*های گل در رنگ*های مختلف
- موم ژله*ای شمع 
- کاسه کوچک 
- موچین 
- ظرف شیشه*ای شفاف 
- قابلمه 
- دماسنج گیره*دار 
- ملاقه 
- میله فلزی 
- فتیله 
● روش ساخت: 
۱. هر نوع گیره یا سنجاق و بست پشت گل* سینه*ها را بردارید. و تکه*های گل سینه را خوب تمیز شسته و به*طور کامل خشک کنید آنها را در موم ذوب شده شفاف که داخل کاسه کوچک ریخته*اید قرار دهید سپس هر تکه را یکی یکی از داخل ژل بردارید و داخل ظرف موردنظر از قسمت ته ظرف در مقابل دیواره در یک ردیف بچسبانید. و این*کار را اگر لازم است با موچین انجام دهید و آنها را در مقابل دیواره ظرف فشار دهید تا بچسبند و از یک تکه کوچک ژل برای چسباندن آنها می*توانید استفاده نمائید. 
۲. قابلمه را روی حرارت پائین قرار دهید، و به مقدار کافی ژل برای پُر کردن ظرف داخل قابلمه بریزید و ذوب کنید، دماسنج را به بدنه قابلمه وصل کنید (دقت کنید که روی بسته*های ژل میزان درجه حرارت داده شده) بنابراین ژل را تا همین درجه حرارت دهید، و سعی کنید که ژل زیاد داغ نشود. و قبل از اینکه ژل را داخل ظرف بریزید اجازه دهید کمی خنک شود، اگر گل*های داخل ظرف از دیواره جداً شدند، آنها را با میله فلزی دوباره در جای خود قرار دهید. و اگر لازم است با میله مقدار حباب*ها را کمتر کنید و دقت کنید که گل*ها از دیواره ظرف جدا نشوند.
۳. وقتی*که ژل تقریباً سرد شد، فتیله را قرار دهید. 
▪ نکته طرح: برای سه*بعدی کردن رنگ گل*ها، یک لایه نازک از ژل سبز علفی در ته ظرف بریزید، می*بینید که یک شفافیت زیبائی به گل*ها می*بخشد. 

ساخت شمع*های شناور 
شمع*های شناور در قالب*های پهن و کم*عمق قالب*گیری می*شوند این همان چیزی است که باعث شناوری آنها می*شود. قالب*های کیک و شکلات برای این نوع شمع*ها مناسب می*باشند. 

مواد و وسایل موردنیاز: 
- مواد و وسایل موردنیاز ذوب 
- مواد و وسایل شمع*های قالبی 
- سوزن بزرگ با سوراخی درشت (اگر از قالب*های شیرینی استفاده می*کنید). 
- قالب که اندازه آن پهن*تر از ارتفاع باشد. 
- چاقو 
- انبردست 
فتیله: مخصوص شمع شناور آماده شده
● روش ساخت 
۱. مقدار موم مورد نیاز را حساب کنید و با مراجعه به توضیحات مربوط به ذوب موم آن را ذوب کنید. 
۲. فتیله را ۸/۳ سانتی*متر بلندتر از ارتفاع قالب ببرید. یک انتهاء فتیله را در سوراخ نگهدارنده فتیله قرار دهید و با انبردست محکم کنید و مطمئن شوید که فتیله محکم شود. 
۳. قبل از اینکه قالب را با روغن مایع چرب کنید آن را خوب تمیز کرده و کاملاً خشک نمائید نگهدارنده فتیله را در اینجا ببینید، فتیله را در نگهدارنده قرار دهید و آن را در مرکز ته هر قالب قرار دهید و با قدت موم ذوب شده را تا ۳/۱ سانتی*متر مانده به لبه قالب بریزید و به آرامی اطراف بدنه قالب را ضربه بزنید تا حباب*ها و هوای داخل موم خارج شوند.
۴. ماهی*تابه پهن و کم*عمق را آب کنید و قالب*ها را داخل آب قرار دهید تا سرد شوند، و اگر لازم بود روی قالب*ها را یک چیز سنگین قرار دهید تا در آب برگردانده نشوند. 
۵. مرحله ۱۱ - ۱۲ شمع*های قالبی را در مبحث (نکات مهم برای شمع*های قالبی) دنبال کنید، فقط در اینجا به خاطر کوچکی شمع یک بار دوباره پر کردن کافی می*باشد. زمانی*که شمع را دوباره پر می*کنید دقت کنید که موم روی فتیله ریخته شود و آن را به خاطر اینکه راحت*تر روشن شود و بسوزد بپوشاند. 
۶. زمانی*که موم کاملاً سرد شد قالب*ها را از داخل ماهی*تابه آب بردارید و آنها را برگردانید تا شمع*ها از قالب*ها جدا شوند. فتیله را به طول ۳/۱ سانتی*متر قیچی کنید. 




شمع*های قالبی در شکل*های گوناگون هندسی
ساختن شمع*های قالبی یک ایده*ٔ فوق*العاده*ای برای سازندگان شمع فراهم می*کند قالب*ها در همه شکل و اندازه در دسترس می*باشند، از شکل*های سادهٔ هندسی مانند هرم، استوانه و شکل*های مکعب تا بیشتر شکل*های تزئینی از قبیل میوه*ها، سبزیجات و گل*ها و آنها از پلاستیک، شیشه، فلز و لاستیک ساخته شده*اند. به*طور کلی آنها نسبتاً برای خرید ارزان می*باشند و به**اندازه کافی برای استفاده*های متعدد ثابت و استوار می*باشند با بیشتر قالب*های سفت و محکم (به*جز آنهائی که از لاستیک ساخته شده**اند) حدود ۱۰ درصد اسید استیرین باید به موم اضافه شود تا میزان انقباضش را زیاد کند و این کمک می*کند که شمع آسان*تر از قالب جدا شود. چنانچه بیش از ۱۰ درصد از موم عسل استفاده می*کنید چون به*طور مخصوصی چسبنده می*باشد باید اول داخل قالب*های سفت را با کمی روغن مایع چرب کنید.
تذکری برای قالب*گیری شمع*ها: برای اندازه* گرفتن مقدار مومی که برای قالب**گیری نیاز دارید، قالب را با آب پر کنید و آن*را اندازه بگیرید، برای هر ۱۰۰ میلی*لیتر آب شما به ۹۰ گرم موم سرد نیاز دارید. بیشتر شمع*های قالب زده با یک فیتیله آماده شده و مطابق با اندازه شمع شروع شده و شما به فیتیله*ای بلند در حدود ۵ سانتی*متر بلندتر از شمع نیاز خواهید داشت. همیشه برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل قالب از خمیر بتونهٔ بیشتری استفاده نمائید. بعضی از قالب*ها ته آنها به*شکل مسطح یا صاف می*باشند و کمک می*کند که آنها به**طور عمودی و محکم قرار بگیرند در حالی*که بعضی نیاز به نگهدارنده دارند. قالب*های لاستیکی و شیشه*ای را که لبه دارند می*توانید در یک جعبه مقوائی قرار دهید و به*صورت عمودی نگه دارید تا آنجائی*که ممکن است از حمام آب سرد برای سرد کردن استفاده کنید، این کار مدت سفت شدن را سریع*تر می*کند.
همچنین می**توانید شمع*ها را در درجه حرارت اتاق سرد کنید ولی سرد کردن به*وسیلهٔ حمام آب سرد ظاهر آنها را بهتر جلوه می*دهد. برای حمام آب سرد یک ظرف را که ته آن تراز باشد، انتخاب کنید و آن*را تا یک سانتی*متر بالای قالب وارونه شده از آب پر کنید همیشه ظرف را تا ارتفاع دقیق قبل از اینکه قالب را در آن قرار دهید پر نمائید.



▪ مواد و لوازم مورد نیاز
فیتیلهٔ آماده شده ، قالب، سوزن فیتیله، خمیر بتونه مخصوص قالب، اسید استیرین (به*میزان ۱۰ درصد موم)، ظروف برای ذوب کردن به روش بن ماری، رنگ موم، قاشق یا یک چوب باریک برای هم زدن، موم پارافین، دماسنج مخصوص، کاسه یا یک ظرف سنگین برای نگه*ٔاری قالب در آب (روی قالب قرار می*دهند تا درست ثابت بماند)، سوزن، قیچی.
۱. فیتیلهٔ آماده شده را از سوراخ ته قالب عبور دهید و فیتیله را در وسط سوزن فیتیله گره بزنید و آن*را در بالای قالب محکم قرار دهید. سپس انتهای دیگر فیتیله را (سمتی که باید روشن شود) طوری*که آن سفت و محکم قرار بگیرد بکشید و مقدار فراوانی خمیر بتونه اطراف آن بگذاریدو آن*را امتحان کنید و ببینید که قالب کاملاً غیر قابل عبور آب باشد.
۲. اسید استیرین را به روش بن ماری حل کنید. سپس رنگ را اضافه نمائید، تکه*های رنگ را شکسته و آنها را هم بزنید تا به*طور کامل حل شوند.
۳. پارافین را اضافه کنید و حل نمائید. درجهٔ حرارت را به*وسیلهٔ دماسنج اندازه بگیرید و زمانی درجه حرارت موم به ۹۲ درجه سانتی*گراد (۱۹۹ درجه فارنهایت) رسید آن را در وسط قالب بریزید، و دقت کنید که از موم به اطراف قالب پاشیده نشود و به فاصله ۱ سانتی*متر از بالای قالب باقی بگذارید. وقتی که موم به*مدت دو دقیقه خوب گرفته شد چند ضربه آهسته روی بدنه قالب بزنید تا هوا و حباب*های هوا خارج شوند.
۴. ظرف را پر از آب کنید و آن*را به اندازه کافی پر نمائید تا وقتی که قالب را در آب قرار می**دهید تا یک سانتی*متری لبه آن آب باشد و دقت کنید که در شمع آبی ریخته نشود. ظرف سنگینی را روی قالب قرار دهید تا از شناور شدن و واژگون شدن قالب جلوگیری کند و به مدت یک ساعت بگذارید بماند تا سرد شود.
۵. همان*طور که موم خشک می*شود، اطراف فیتیله کمی گود می*شود. قالب را از حمام آب بیرون آورید و تمام ناحیهٔ فرو نشسته را با یک سوزن سوراخ سوراخ کنید و با دقت با مومی که در حرارت ۹۳ درجه سانتی*گراد (۱۹۹ درجه فارنهایت) ذوب شده دوباره پر کنید و باید زمانی که این ناحیه یعنی اطراف فیتیله را با موم ذوب شده پر می*کنید دقت نمائید به لبه*های شمع موم ریخته نشود.
۶. موم را در حمام آب سرد قرار دهید و بگذارید تا به*طور کامل بگیرد و سفت شود و سپس از آب خارج کنید. زمانی که خمیر بتونهٔ اطراف فیتیله را بر دارید شمع از قالب خارج می*شود، با قیچی فیتیله را مرتب نمائید و سپس شمع را در روی یک ماهی*تابهٔ داغ قرار دهید طوری*که ته شمع صاف و تراز شود و فوری بردارید.
شمع*های ستاره*ای همانند جواهرات و شمع*های استوانه*ای با بدنه صاف را می*بینید که ساختن آنها با کمی دقت بسیار راحت و آسان می*باشد و قرار دادن آنها در یک گروه بسیار زیبا است. زمانی که موم را رنگ می*کنید می*توانی در انواع رنگ*های فریبنده و جالب آنها را رنگ*آمیزی کنید از قبیل نارنجی، ارغوانی پر رنگ، قرمز که وقتی در کنار هم قرار می*گیرند یک منظرهٔ جالب درست می*کنند، حتی زمانی که ته شمع*ها جامد و سفت می*باشند بهتر است که آنها را در یک بشقاب یا ظرف زیبائی قرار دهید تا زمانی که آنها را روشن می*کنید جالب*تر به*نظر آیند. 




نوع مطلب : شمع سازی، 
برچسب ها : آموزش شمع سازی، شمع سازی، شمع، آموزش، شمع تزئینی،
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب
 
   
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو